Det behøver hverken være dyrt eller besværligt at overraske sin kæreste, fx på Valentinsdag! Og hvis du er en haj i et køkken, tager disse lækre kærlighedskager heller ikke lang tid at smække sammen.
Udover at de er utroligt dekorative og fyldt med kærlighed, så smager de også skønt – og så er de nemme at lave. Så hvad venter du på? Overrask din kæreste med nybagte kager efter arbejde eller inviter din kæreste med i køkkenet, så I kan lave dem sammen.
Lækre mørdejshjerter
Det bliver til en portion på cirka 30 stk.
Ingredienser
4 dl hvedemel
200 g smør eller margarine
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
1 æggeblomme
Pynt
Rød frugtfarve eller 2 tsk. kakao
Hjerteform i to størrelser
Bland alle ingredienserne til dejen sammen, så det bliver til en stor masse. Tag en tredjedel af dejen og farv den rosa ved hjælp af den indkøbte frugtfarve. Hvis du hellere ønsker at gøre den brun, kan du gøre det ved hjælp af kakao. Lad den færdige dej hvile koldt i minimum 30 minutter.
Når dejen har fået ro til at hvile, ruller du den lyse dej ud først. Brug dine hjerteforme til at stikke fine hjerter ud af dejen. Læg de fine hjerter på en plade med bagepapir. Rul derefter den farvede dej ud, og stik mindre hjerter ud med en form. Læg det lille, farvede hjerte et stykke ind over det lyse hjerte som på billedet. Bag dem ved 175° i cirka 10 minutter til de er færdige.
Dekorativ valentinstærte med chokolade
Ingredienser til bunden
100 g søde mandler
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. Dansukker Vaniljesukker
1-2 æggehvider
Pynt
1 dl mælk
1 1/2 dl Dansukker Flor med chokoladesmag
3 æggeblommer (pasteuriserede)
1 tsk. kartoffelmel
200 g smør
25 g lyserød marcipan
Smør en hjerteform med aftagelig kant og drys den med mel, så den færdige kage ikke hænger fast.
Mal mandlerne i en skål og bland dem sammen med sukker og vaniljesukker. Tilsæt æggehvide, indtil det bliver til en smørbar masse. Fordel massen i hjerteformen, og bag tærten midt i ovnen ved 175° i ca. 10 minutter. Vend tærten, så den kommer ud af formen. Lad den herefter køle af.
Bland mælk, flor med chokoladesmag, æggeblommer og kartoffelmel og lad det simre, indtil cremen begynder at blive tyk. Rør smørret i, når cremen er afkølet. Smør et lag creme på tærtebunden. Fordel derefter toppe over hele tærten. Pynt med marcipanhjerter.
Hvis du har fulgt opskriften til punkt og prikke, kommer tærten til at se ligeså flot ud som på billedet.
Du og jeg for altid kager
Det bliver til en portion på cirka 15 stk.
Ingredienser
2 1/4 dl hvedemel
1/4 dl Dansukker Sukker
100 g smør eller margarine
Pynt
Dansukker Flor med jordbærsmag
Et par dråber vand
Kagepynt
Bland ingredienserne til dejen sammen i en bunke på bordet og æld det sammen til en dej. Når dejen er ældet færdig skal den hvile 30 minutter i køleskab. Når de 30 minutter er gået, sætter du dejen ind i en forvarmet ovn, der er 175 grader varm. I mens dejen bliver til kage i ovnen, så tegner du et mønster på et stykke papir af to sammensatte hjerter. Når du har tegnet hjerterne klipper du dem ud.
Rul dejen ud i 5 mm tykke stykker. Læg papirmønstret på dejpladen og skær kagerne ud efter mønstret, så de kommer til at lige kagerne på billedet. Læg kagerne på en smurt plade eller på en plade beklædt med bagepapir, så de ikke sætter sig fast. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 10 minutter. Når kagerne er bagt færdig, så lader du dem køle af på en rist.
Når kagerne er kølet af, rører du flormelis sammen med nogle dråber vand, så det bliver til glasur du kan pynte kagerne med. Tryk kagepynt fast rundt om i kanten, så kagerne bliver rigtig fine.
Opskrifterne på de lækre og flotte kærlighedskager er venligst udlån af Dansukker.
Hvis du gerne vil fuldende den romantiske stil, så kan du lave en lækker jordbær- eller hindbær smoothie til kagerne. Nu er der vidst ikke andet at sige end rigtig god bagelyst og velbekomme!